Co se stane, když přesazujeme sukulenty do mělkých žardinek?

Obsah

Co se stane, když přesazujeme sukulenty do mělkých žardinek?

Co se stane, když přesazujeme sukulenty do mělkých žardinek?

Stává se nám to často, když přesazujeme sukulenty z klasických květináčů do mělkých žardinek. Každopádně pokaždé začínáme tím, že odstraníme veškeré nefunkční kořeny, a zároveň je z větší části zbavíme starého substrátu. Kořenový bal po vyjmutí jemně zmáčkneme mezi prsty a zatáhneme směrem od rostliny (obr.č.7).

Kdy jsou sukulenty v chladu?

Kalendář je členěn jednak dle měsíců, jednak dle potenciálních stanovišť sukulentů. „V chladu“ se rozumí, že sukulenty jsou na nějakém velmi světlém místečku s teplotami podstatně nižšími, než je tomu v běžném bytě, tj. přes den kolem 10°C v zimě a 15 až 25°C na jaře a na podzim.

Kdo je začátečník s přesazováním sukulentů?

Následující řádky jsou určeny především těm, kteří s pěstováním sukulentů teprve začínají, protože ti pokročilejší už mají svůj způsob přesazování dávno zažitý a vyzkoušený, než aby ho kvůli jednomu článku na webu měnili! Hned na začátku je třeba uvést, že přesazování sukulentů není ani zdaleka záležitostí pouze jarních dnů.

Proč se při pěstování sukulentů zabývat?

Ono se vůbec nevyplácí jeho přípravou se nějak příliš zabývat, protože substrát nehraje při pěstování sukulentů zase až tak významnou roli!

Související příspěvky: