Jak se projevuje Parkinsonova choroba?

Obsah

Jak se projevuje Parkinsonova choroba?

Jak se projevuje Parkinsonova choroba?

Parkinsonova choroba postihuje mozkové systémy, které ovlivňují automatické pohyby, svalové napětí a koordinaci pohybů. K poškození skupin nervových buněk a jejich propojení dochází obvykle po padesátém roce života. Hlavním projevem Parkinsonovy choroby je neovladatelný třes, ale může to být naopak i nedostatečná mimika.

Co se týče Parkinsonovy choroby?

Parkinsonova choroba Jedná se o onemocnění nervové soustavy, při kterém dochází k postupnému zániku neuronů v určitých centrech mozkového kmene. Dochází tak ke ztrátě neuronů obsahujících dopamin – látky, která je velmi důležitá pro přenos vzruchu. Pacient pak přestává ovládat své svaly.

Co jsou příznaky Parkinsonovy nemoci?

Příznaky Parkinsonovy nemoci Strnulý výraz tváře, svalová ztuhlost, zpomalené pohyby, klidový třes prstů ruky, později také třes víček, čelisti, jazyka, čela a dolních končetin, únava, ztížená mluva, deprese a závratě.

Může stres způsobit rakovinu?

Stres a rakovina. Přestože prozatím nebyly objeveny žádné důkazy o tom, že by rakovinu přímo způsobil stres, existují doklady o tom, že stres má vliv na vývoj některých typů rakoviny. Vznik rakoviny způsobují pravděpodobně jiné faktory, včetně dědičného rysu, nicméně stres zde sehrává významnou roli.

Související příspěvky: