Jaká je teplota skladování baterie?

Obsah

Jaká je teplota skladování baterie?

Jaká je teplota skladování baterie?

Důležitá u všech typů baterií je skladovací teplota, která má značný vliv na životnost baterie – pokud baterii chcete skladovat déle, je optimální ji uložit na studeném místě cca při teplotě cca kolem 15° – 20° C. Zároveň důležitou roli u baterií s Ni-MH články hraje úroveň nabití baterie.

Jak uchovávat baterii?

Jak uchovávat baterii 1 PŘEČTĚTE SI BEZPEČNOSTNÍ POKYNY. 2 Vyjměte baterii z vozidla. 3 Najděte chladné a suché místo pro uskladnění Vaší baterie. 4 Ujistěte se, že je baterie plně nabitá a dobíjejte ji přibližně každé dva měsíce. 5 Koroze pólu může ovlivnit výkon baterie a může představovat bezpečnostní riziko. Odstraňte korozi natřením pólů a... More ...

Co se týče plně nabít baterie?

Proto se zde doporučuje pro delší skladování baterii plně nabít. Uvádí se, že niklová technologie by neměla mít vliv na životnost baterií. Všeobecně se ovšem nedoporučuje, aby napětí kleslo pod hodnotu 1,0 V na článek. Jedná se o nejmodernější technologii článků (baterií).

Co se týče anodové baterie?

Tyto baterie mají na povrchu napsáno LR6 či Alkaline. Jedná se zlepšenou technologii, oproti předchozí se zde používá elektrolyt KOH a anodová elektroda už není samotným obalem článku, což přineslo značné výhody, zejména větší kapacitu baterie.

Související příspěvky: