Proč jsou bažanti vypuštěni těsně před honem?

Obsah

Proč jsou bažanti vypuštěni těsně před honem?

Proč jsou bažanti vypuštěni těsně před honem?

To, že budou bažanti vypuštěni těsně před honem, protože dřívější vypouštění by mělo za následek vyšší ztráty, sice zvýší ekonomičnost celé akce, ale s lovem to má už pramálo společného, jde jen o střelbu na živé terče, které jsou navíc stresovány náhlou - krátkodobou a pouze předsmrtnou - změnou životního prostředí.

Co se týče vypouštění bažantů?

Chov bažantů a vypouštění bažantů prosím, ne soubory faktorů...!!!:) Konkrétně: Osm polodivokých slepic a kohout v prostorné voliéře. Pokud slepičky zasednou sami, vajíčka jim necháme, případné roztroušené vylíhneme uměle, a vylíhlá kuřata vrátíme do voliéry za dospělíma. Kuřata se pak budou vypouštět v 6ti až osmi týdnech.

Kdo jsou bažanti z bažantnice?

Bažanti z bažantnice jsou pěšáci-chodci, jeden nasadí dráhu a jde a všichni ostatní jdou za ním a do rána jsou bůhví kde. Aby se odchovaní bažanti ulovili, pak se vypouší ráno těsně před lovem, nebo se ani nevypouští, jsou v koších a honci je vyhazují do vzduchu a tím je přinutí aspoň na krátkou vzdálenost letět.

Proč použít vypouštění vajíček?

Vypouštění bez vytvoření odpovídajících podmínek a ochrany žádný smysl nemá, což už tady několik přispěvků naznačilo. Metod vypouštění je několik, ale podle mě by bylo nejlepší začít bodem 1+2 a metodou ukrádaných vajíček. Z toho pak zkusit oživit stávající populaci.

Související příspěvky: