Lze tolerovat přidání cukru při přípravě kvasu?

Obsah

Lze tolerovat přidání cukru při přípravě kvasu?

Lze tolerovat přidání cukru při přípravě kvasu?

Lze za vyjímečných okolností tolerovat přidání cukru při přípravě kvasu u ovoce, které i v plné zralosti obsahují cukru jen velmi málo, nebo v případě, kdy je destilát z čistého ovoce natolik chuťově silný, že by to bylo na úkor kvality. Nelze ale již v takovém případě mluvit o destilátu, ale o likéru.

Jaká je hodnota cukru v kvasinky?

Jak jsem napsal ve svém příspěvku výše uvedeném, tak "běžné kvasinky" jsou schopny zpracovat cukry na zhruba 12 - 14 % alkoholu (a poté odumírají z "otravy" vyprodukovaným alkoholem). Tomu odpovídá max. hodnota celkového cukru v kvasu, cca 24 - 28% cukru v zápařě (díle) před zkvašováním.

Jaké je množství přidaného cukru?

Množství přidaného cukru lze odvodit tímto způsobem... Je-li koncentrace etanolu v kvasu nad 12 % vol., kvašení se velmi zpomaluje (končí u běžných kvasinek kolem 14 % vol.). To odpovídá v počátku kvašení koncentraci cukrů 24 °Be (24 kg cukrů na 100 kg ovoce).

Jaká je Max hodnota cukru v kvasu?

Dobrý den chtěl bych se zeptat jaká max hodnota Be (cukernatosti) je schopná odkvasit běžnými kvasinkami protože vyrobeným etanolem se kvasinky později zahubí a je konec kvašení. Tak aby nezbýval zbytkový cukr v kvasu a raději byl vykvašen. ve větším množství kvasu o menší cukernatosti. Díky za radu 13. května 2012 21:27 Anonymní řekl (a)...

Související příspěvky: