Kdy můžeme vysévat jednoleté rostliny?

Obsah

Kdy můžeme vysévat jednoleté rostliny?

Kdy můžeme vysévat jednoleté rostliny?

Jednoleté rostliny můžeme vysévat přímo na místo. Většinou výborně klíčí na stanovišti. Používáme je k zásobení zahrady květy i v horkých částech léta, kdy trvalky většinou již nekvetou. Tvoří základ každé zahrady. Jsou méně náročné na údržbu. Tyto rostliny mají tu výhodu, že kvetou a plodí ve vlhké části roku, na jaře a na podzim.

Kde se pěstují rostliny?

Potřebujeme k tomu pouze správné druhy rostlin – suchomilné, nebo jak bylo řečeno výše, xerotermní. Zelené a kvetoucí rostliny odolávající extrémnímu suchu a vysokým teplotám nalezneme v pouštích a polopouštích celého světa. V našich podmínkách se však uplatní spíše druhy stepní, tedy ze savan, prérií a pamp.

Jak tvořit suchou zahrádku?

Stepní nebo suchou zahrádku budou tvořit především stálezelené keře a trvalky. Cibuloviny a letničky použijeme jako výplňkové rostliny. Keře budou tvořit zelenou kulisu po většinu roku.

Jaké rostliny použít pro Osázení zahrady?

Cibuloviny a letničky použijeme jako výplňkové rostliny. Keře budou tvořit zelenou kulisu po většinu roku. Trvalky a cibuloviny především kvetou na jaře či na podzim. Letničky pak zásobí květy suchou zahradu v nejparnějších částech léta. Nádoby pro osázení rostlinami volíme z vhodných materiálů.

Související příspěvky: