Jaké je označení zimní pneumatiky?

Obsah

Jaké je označení zimní pneumatiky?

Jaké je označení zimní pneumatiky?

M+S = Mud + Snow (bláto a sníh) povinné označení pro všechny zimní pneumatiky. 3PMSF = (Three-Peak Mountain Snowflake), nebo také " Alpský symbol " označuje zimní pneumatiky v souladu s předpisy UNECE platné v Evropské unii a dalších zemích.

Jaké jsou rozměry pneumatik?

Značení a vlastnosti pneumatik Rozměry pneumatik. Šířka pneumatiky je uváděna v milimetrech, měří se mezi bočnicemi.. Boční profil, jde o procentuální poměr výšky k šířce (tedy 55 % z 205 milimetrů). Průměr ráfku (kola) je uváděn v palcích.. Nosnostní index, nebo také hmotnostní index, udává jaké maximální zatížení může jedna pneumatika unést.

Co potřebujete vědět při výběru pneumatik?

Značení pneumatik je pro většinu kategorií pneumatik (osobní, offroad, SUV, 4X4, dodávkové, moto pneu) stejné. Při výběru nových pneumatik potřebujete znát základní rozměry: šířku, profil, průměr, nosnostní a rychlostní index. Všem těmto údajům věnujte velkou pozornost. Je to stejné, jako byste chtěli kupovat vestavnou ledničku.

Co se týká značení pneumatik?

Veškeré značení u pneumatik, se kterými se můžete setkat: TL = Tubeless - bezdušová pneumatika. TT = Tubetype - dušový typ (použití u moto pneu) XL = Extra load: nové označení pro pneumatiky s vyšším indexem nosnosti. RF = Reinforced (zesílená kostra) pneumatika s vyšším indexem nosnosti.

Související příspěvky: