Co jsou součásti konvenčních ventilových rozvodů?

Obsah

Co jsou součásti konvenčních ventilových rozvodů?

Co jsou součásti konvenčních ventilových rozvodů?

Součásti těchto rozvodů mají nejmenší kmitající hmotnost ze všech druhů konvenčních ventilových rozvodů. V případě DOHC (2 x OHC), jsou to pouze ventily, pružiny, klínky, misky a hrníčková zdvihátka.

Jaké jsou typy ventilových rozvodů?

Během postupného vývoje a zdokonalování motorů bylo vyvinuto a používá se několik typických konstrukčních uspořádání ventilových rozvodů s konstantní činností. Mechanismy těchto ventilových rozvodů se skládají ze základních součástí, které jsou uloženy bud' v bloku válců, na hlavě válců nebo v hlavě válců apod.

Jaké jsou konvenční ventilové rozvody?

Obr. 2 Základní druhy konvenčních ventilových rozvodů. [2] V současnosti se běžně používají především ventilové rozvody OHV a OHC, včetně SOHC a DOHC. Rozvody OHC se používají u motorů pracujících ve vyšších a nejvyšších otáčkách (DOHC). Součásti těchto rozvodů mají nejmenší kmitající hmotnost ze všech druhů konvenčních ventilových rozvodů.

Jak se mění nastavení ventilového rozvodu?

Variabilní ventilové rozvody mění své nastavení, tj. otevírání a zavírání ventilů, v závislosti na změnách otáček motoru, jeho zatížení a případně dalších měřených veličinách. Podle měřených veličin řídicí jednotka motoru ovládá činnost ventilového rozvodu.

Související příspěvky: