Jak zvýšit hladinu testosteronu?

Obsah

Jak zvýšit hladinu testosteronu?

Jak zvýšit hladinu testosteronu?

25 tipů, jak zvýšit hladinu testosteronu (zahrnuje vědecké studie) 1 Dlouhý a kvalitní spánek. Nedostatek spánku po dobu jednoho týdne (5 hodin za noc) dokázal snížit hladinu testosteronu u zdravých mužů o 15%. 2 Méně se stresujte. Stres podporuje tvorbu hormonu kortizolu, který zabíjí Váš testosteron. Kortizol je katabolický hormon, který potlačuje tvorbu testosteronu a snižuje jeho tvorbu. 3 Mějte více sexu. Z našeho seznamu určitě nejpříjemnější způsob jak zvýšit produkci testosteronu. Věddci si stále lámou hlavu nad tím, jak přesně sex hladinu testosteronu ovlivňuje.

Jaké jsou příznaky úbytku testosteronu?

Jaké jsou příznaky úbytku testosteronu? 1 potíže postihující sexuální život nemocného - pokles zájmu o sex (pokles libida), pokles hladiny sexuální vzrušivosti a... 2 potíže neuromuskulární tj. úbytek svalové hmoty, osteoporóza (řídnutí kostí), centrální ukládání tuků („pivní břicho"). 3 potíže psychického rázu jako jsou napřiklad například zhoršení paměti, návaly melancholie... More ...

Co se týče nedostatku testosteronu?

Nedostatek testosteronu má vliv na řadu tělesných i psychických funkcích. Tento individuální pokles hladiny mužských pohlavních hormonů, na který navazují psychické a funkční změny mužského organismu, se často nazývá andropauza.

Co se týče testosteronu?

Testosteron si často spojíme s agresí, soutěživostí či typicky mužským chováním, ale nutné je také poznamenat, že se jedná o hormon, který je důležitý pro zdraví našeho srdce či schopnost reprodukce.

Související příspěvky: