Jaké jsou nutriční hodnoty Chia semínky?

Obsah

Jaké jsou nutriční hodnoty Chia semínky?

Jaké jsou nutriční hodnoty Chia semínky?

Chia semínka ( chio, čio, čia semínka) - nutriční hodnoty na 100g Kalorie celkem 444 kcal/1832 kJ; Proteiny 16-18 g; Sacharidy 4,9g; z toho cukry 0,8g; Tuky celkem 31,4 g, omega-3 mastné kyseliny 13 g, omega-6 mastné kyseliny 3,4 g

Co jsou chia semínka?

Co jsou chia semínka. Chia semínka (vyslovujte čia) jsou drobná semena rostliny zvané šalvěj hispánská, která roste více než 4 000 let ve střední a jižní Americe, zejména v Mexiku.Tam ji jako jednu z hlavních potravin používali Mayové, Inkové a Aztékové. Semínka jim pomáhala překonávat drsné podmínky při cestách nebo válečných výpravách.

Proč jsou chia semínka křupavější?

Chia semínka jsou vzhledově podobná našemu máku, jsou ale spíše tvrdší a křupavější. Protože nemají skoro žádnou vlastní chuť, dají se přidat v podstatě do čehokoli. Mezi nejoblíbenější recepty patří různé ovocné chia pudingy, dezerty nebo kaše, můžete jimi posypat i saláty nebo míchaná vejce.

Jak konzumovat chia semínka?

Semínka proto jezte ve správnou denní dobu a ve správných dávkách, aby vám spíše neuškodila. Vzhledem k povzbuzujícím účinkům je nejvhodnější chia semínka konzumovat ráno a denní doporučená dávka je maximálně 2–3 čajově lžičky.

Související příspěvky: