Může kurkumin vést k cirhóze?

Obsah

Může kurkumin vést k cirhóze?

Může kurkumin vést k cirhóze?

Poškození jater může vést k cirhóze a jejich následné transplantaci. Výzkum vedený v Číně zjistil, že kurkumin funguje jako přírodní antidepresivum. V současné době existuje několik typů antidepresiv používaných v klinické praxi, včetně tricyklických antidepresiv (TCAS) či selektivních inhibitorů zpětného vychytávání serotoninu (SSRIS).

Jak kurkuma čistí a vyživuje pleť?

Kurkuma čistí a vyživuje pleť pomáhá jí udržovat elastickou a mladistvou. Kůži hluboce pročišťuje, nevysušuje ji a udržuje ji hydratovanou a zářivou, používá se při ekzémech, akné i na pihy. Kurkuma chrání pleť před akné, reguluje totiž činnost mazových žláz, zlepšuje prokrvení, podporuje tvorbu kolagenu, a tím přispívá k regeneraci kůže.

Co jsou zázračné vlastnosti kurkuma?

Kromě toho, že ji lidé na celém světě používají k vaření, má tato zázračná bylina i antibakteriální, antioxidační, antivirové, antimykotické, antikarcinogenní, antimutagenní a protizánětlivé vlastnosti. Kurkuma obsahuje mnoho zdravých živin, jako jsou bílkoviny, vláknina, niacin, vitamíny C, E, K, draslík, vápník, měď, železo, hořčík a zinek.

Co obsahuje kurkuma?

Kurkuma obsahuje mnoho zdravých živin, jako jsou bílkoviny, vláknina, niacin, vitamíny C, E, K, draslík, vápník, měď, železo, hořčík a zinek. Její součástí jsou takzvané kurkuminoidy, z nichž nejznámější a patrně nejlépe prozkoumaný je kurkumin, který má nejméně 150 prokázaných léčivých účinků, včetně výrazného protirakovinného působení.

Související příspěvky: