Jak vyvazovat rajčata?

Obsah

Jak vyvazovat rajčata?

Jak vyvazovat rajčata?

Rajčata vyvazujeme teprve poté, když jsou dostatečně velká (rostlina by měla mít 3 až 4 pravé listy). Vyvazovat rostliny musíme opatrně, abychom je nepoškodily. Velmi důležitá je pravidelná závlaha a dostatečný přísun živin od začátku tvorby plodů. Rajčata hnojíme speciálním tekutým hnojivem pro plodovou zeleninu 1x týdně.

Jak pěstovat rajčata?

Vše o pěstování rajčat: na záhoně, v pytlích, ve skleníku, výsadba a hnojení 1 Rajčata do první tratě. Rajče patří mezi teplomilné rostliny a vyžaduje proto slunné polohy na záhřevných... 2 Výsadba sazenic. Na výsadbu do volné půdy je čas, když odezní jarní mrazíky (zhruba ve druhé polovině května). 3 Pěstování rajčat v pytlích. Pěstování v plastových pytlích se osvědčuje tam,... More ...

Jak hnojíme rajčata?

Rajčata hnojíme speciálním tekutým hnojivem pro plodovou zeleninu 1x týdně. Největší množství živin rostliny vyžadují při vývinu plodů. Plody sklízíme, když jsou dostatečně velké a zralé (mají červenou barvu).

Jak se keříčková rajčata pěstovat?

Návod jak správně keříčková rajčata pěstovat naleznete zde. Do Evropy byla rajčata dovezena na začátku 16. století, ale pěstovala se nejdříve jenom jako okrasná rostlina, protože rajská jablíčka byla považována za jedovatá.

Související příspěvky: