Co je funkce ultrazvukového senzoru?

Obsah

Co je funkce ultrazvukového senzoru?

Co je funkce ultrazvukového senzoru?

Funkci ultrazvukového senzoru tak charakterizují následující údaje: 1 Aktivní rozsah (Sensing distance, Operating scanning dist.) - maximální dosah, uvnitř kterého může senzor zjistit... 2 Slepá (mrtvá) zóna - oblast mezi senzorem a začátkem snímacího rozsahu (spodní mez aktivního rozsahu). Je to důsledek... 3 Snímací rozsah - zvolená část z aktivního rozsahu, ve kterém dojde... More ...

Kde se nabízejí ultrazvukové senzory?

I ultrazvukové senzory se dnes obvykle nabízejí buď v kvádrových pouzdrech různých velikostí nebo pak ve válcové provedení s upevňovacím závitem ve velikostech M12, M18, M30. Příklad válcového provedení M30 ultrazvukových senzorů SICK a malého kvádrového pouzdra senzorů Microsonic.

Jaké jsou výhody ultrazvukových senzorů?

Z pohledu mechanické zabudovatelnosti senzoru do zařízení je dnes téměř prakticky shodné jako u optických difuzních senzorů. I ultrazvukové senzory se dnes obvykle nabízejí buď v kvádrových pouzdrech různých velikostí nebo pak ve válcové provedení s upevňovacím závitem ve velikostech M12, M18, M30.

Jaké jsou omezení použití ultrazvukového principu detekce?

Jedno u mála omezení použití ultrazvukového principu detekce pak může být rozptyl vysílaného ultrazvukového paprsku například na hladkých površích nebo z principu funkce vyplývající nemožnosti použití ve vakuu. Z pohledu začlenění do systému se vyrábějí ve stejném mechanickém i elektrickém provedení jako senzory indukční nebo kapacitní.

Související příspěvky: