Kdo bude mít dvojí občanství?

Obsah

Kdo bude mít dvojí občanství?

Kdo bude mít dvojí občanství?

Češi budou moci mít dvojí občanství. Když získají cizí, neztratí české - iDNES.cz. Češi budou moci mít dvojí občanství. Když získají cizí, neztratí české. Kdo chce získat cizí občanství, tak už se zřejmě nebude muset vzdát toho českého. Dosud mohli dvojí občanství mít převážně jen ti, co žijí v manželství s cizincem.

Jaká je žádost o občanství?

Žádání o občanství není sice velmi složité, ale pokud žadatel není vědom potencialních problemů na základě svých osobních okolností, může žádost o občanství dopadnout katastrofalně se ztrácením Zelené karty. Žádost ob občanství není jen formalita.

Kdo může opustit Spojené státy amerických občanů?

Toto platí pro většinu případů, ovšem existují výjimky, kdy manželé/ky amerických občanů mohou zažádat o občanství již po třech letech. Žadatel by neměl opustit Spojené státy na více jak šest měsíců v posledních pěti letech (v případě manžela/ky amerického občana/ky v posledních třech letech) a do doby vyřízení žádosti o udělení občanství.

Jak se obrátit na státní občanství České republiky?

Jak a kam se obrátit. Je třeba osobně podat žádost o udělení státního občanství České republiky. Žádost o udělení státního občanství České republiky se podává u krajského úřadu (v Praze u úřadu městské části Praha 1 až 22), příslušného podle místa trvalého pobytu žadatele.

Související příspěvky: