Co může způsobit nedostatek vitamínu B12?

Obsah

Co může způsobit nedostatek vitamínu B12?

Co může způsobit nedostatek vitamínu B12?

Nedostatek vitamínu B 12 se může projevit různými způsoby, mezi něž patří neprospívání u dětí, hubnutí, anémie, zhoršování paměti, stres, mravenčení a jiné neurologické projevy. Nedostatek tohoto vitamínu může způsobit chudokrevnost, poškodit nervovou soustavu, kardiovaskulární systém či způsobit depresi a demenci.

Může být nedostatek vitamínu B12 způsoben poruchami motility?

Neléčený nedostatek vitamínu B12 může způsobit tak závažné narušení nervového systému, že dojde k poruchám motility (tedy způsobu jakým chodíte nebo se hýbete). Nedostatek vitamínu B12 může narušit udržování rovnováhy a koordinaci pohybů a zvýšit tak riziko pádů.

Proč je nedostatek vitamínu B12 závažžný?

Nedostatek vitamínu B12 je velmi závažný, protože kobalamin (jiný název pro vitamín B12) hraje důležitou roli při tvorbě červených krvinek a DNA a podílí se také na zajištění správné funkce nervového systému.

Co signalizuje nedostatek vitamínu B12?

Projevy nedostatku vitamínu B12: těchto 9 příznaků signalizuje jeho deficit! Nedostatek vitamínu B12 je velmi závažný, protože kobalamin (jiný název pro vitamín B12) hraje důležitou roli při tvorbě červených krvinek a DNA a podílí se také na zajištění správné funkce nervového systému. Co si z článku odnést?

Související příspěvky: