Jaké jsou vitamíny pro vaše ledviny?

Obsah

Jaké jsou vitamíny pro vaše ledviny?

Jaké jsou vitamíny pro vaše ledviny?

Ledviny se chovají jako filtrační systém, jkterý pomáhá zbavit se odpadu. Chcete-li, aby vaše ledviny fungovaly dobře, je důležité přijímat správnou stravu.Zde jsou čtyři základní vitamíny, které jsou dobré pro naše ledviny a některé z potravin obsahující tyto vitamíny.

Může vitamín D poškodit vaše kosti?

Nadbytek vitamínu D ale může vaše kosti poškodit. Většina nežádoucích účinků spojených s nadměrným přísunem vitamínu D je připisována vysoké koncentraci vápníku v krvi. Někteří odborníci ale naznačují, že užívání obrovských dávek vitamínu D ve formě doplňků stravy může vést ke snížení hladiny vitamínu K2 v krvi ( 18 ).

Jak zabránit otravě vitamínem D?

Jak zabránit otravě vitamínem D? Naštěstí je otrava vitamínem D (odborně hypervitaminóza nebo předávkování vitamínem D) poměrně vzácná, ale přesto je potřeba si na tento vitamín dávat pozor. V tomto článku se podíváme na 6 nežádoucích účinků spojených s nadbytkem vitamínu D.

Jak se nachází vitamín D v potravě?

Vitamín D se podílí na vstřebávání vápníku, zajišťuje správné fungování imunitního systému a chrání kosti, svaly a srdce. Přijímáme ho jednak v potravě a vzniká také při opalování na slunci.

Související příspěvky: