Jak se voda dostane do oleje?

Obsah

Jak se voda dostane do oleje?

Jak se voda dostane do oleje?

1 Jak se voda do oleje dostane. Nejprve je třeba říci, že styk motorového oleje s vodou je v každém motoru jev zcela běžný... 2 Jezdíme se studenými motory. Kondenzace vodní páry v motorovém oleji naštěstí není nevratný děj. Většinou stačí, abychom... 3 Změny v oleji. Již bylo řečeno, že přítomnost vody v oleji je vratný jev. Vodu lze, pokud jí ovšem není v oleji příliš... More ...

Proč se oleje dostane do spalovacího motoru?

Moc oleje v motor nedělá dobrotu. Přebytečný olej pak vyteče a dostane se do míst, kde nemá, co pohledávat. Začnou se tvořit usazeniny, tvrdé laky, karbon a pryskyřice. Takto vzniklé usazeniny způsobí, že se olej dostane do spalovacího motoru. Pokud zaznamenáte vyšší spotřebu oleje a motor hodně kouři, pak právě tohle je příčina.

Proč je voda v motoru pod tlakem?

Voda v motoru nevaří jen proto, že je pod tlakem a náhlé vystavení atmosférickému tlaku by znamenalo okamžité vyvření, při kterém vařící kapalina létá vzduchem a umí nehezky popálit. Je-li chladicí kapaliny nedostatek, je potřeba zkontrolovat, kudy se ztrácí.

Co se děje při vysokém oleji?

Při vysoké hladině oleje se rovněž zanáší čistič vzduchu a motor se v podstatě dusí. Rada zní: Aby motor pracoval správně, olej by měl dosahovat vyznačené rysky.

Související příspěvky: