Jaká teplota může mít vliv na tření?

Obsah

Jaká teplota může mít vliv na tření?

Jaká teplota může mít vliv na tření?

Teplota - okolní a provozní teplota může mít vliv tření. Například, teplota je kritickým faktorem v tom, zda přísady proti opotřebení budou mít správnou účinnost. Provozní zatížení - tření se mění přímo se zatížením. Pokud provozní zatížení překročí projektované zatížení výrazně se zvýší koeficient tření.

Co je tření?

Zašlete tuto stránku svým přátelům, ať se na ní také podívají. Laicky řečeno, tření je síla, která brání jednomu povrchu klouzání nebo valení po jiném povrchu.

Jak snížit koeficient tření?

Úkolem je snížit koeficient tření co nejvíce buď eliminovat faktory, které mohou mít nepříznivý účinek na povrchu v relativním pohybu nebo přinejmenším ovládání těchto faktorů. Použití dosedací plochy, které jsou samy o sobě obětní, například nízké smykové materiálů, z nichž vedou / měď Radiální ložisko jsou příkladem.

Kdy dochází ke tření?

Laicky řečeno, tření je síla, která brání jednomu povrchu klouzání nebo valení po jiném povrchu. Proto lze říci, že ke tření dochází pouze, když dva povrchy jsou ve vzájemném pohybu, například když se hřídel otáčí v radiálním ložisuo, nebo když se kuličkové ložisko otáčí ve své oběžné dráze.

Související příspěvky: