Co je glycerol?

Obsah

Co je glycerol?

Co je glycerol?

Glycerín (glycerol) je průhledný olej, dobře rozpustný ve vodě, bez zápachu, nasládlé chuti. Vyniká svou schopností vázat na sebe vodu. Je obsažen v naší kůži a ve všech tucích a olejích v přírodě.

Co je glycerin v zubní pastě?

Glycerin je běžnou a nenahraditelnou součástí celé škály léčiv a medikamentů – od léků na srdce, přes sirupy na kašel k čípkům až po anestetika. Velmi pravděpodobně (pokud nepoužíváte pastu domácí, práškovou nebo tabletkovou) jej objevíte třeba i ve svojí zubní pastě – brání před vysycháním a tvrdnutím produktu v tubě.

Co je rostlinný glycerin?

Rostlinný glycerin, jak se v poslední době zdá, má více schopností a přínosů pro naše zdraví, než jsme dosud předpokládali. Ukazuje se, že glycerin možná bude skvělým doplňkem stravy pro sportovce nebo výborným pomocníkem proti zácpě.

Co je glycerin živočišný?

Glycerin nebo, chcete-li, glycerol je bezbarvá tekutá viskózní kapalina, která nijak nevoní. Jedná se o alkohol vyrobený derivací z živočišných produktů, ropy nebo rostlin. Podle toho mu pak dáváme přívlastky – na trhu můžete najít glycerin živočišný, syntetický nebo rostlinný.

Související příspěvky: