Jak připravit omeletu?

Obsah

Jak připravit omeletu?

Jak připravit omeletu?

Pomocí vařečky začněte hotová vejce velmi lehce stahovat od okrajů směrem ke středu pánve, abyste udělali prostor vejcím, která jsou ještě syrová. Omeletu takto nechte smažit zhruba 1 až 2 minuty, aby byl spodek tuhý, ale vršek ještě trochu tekutý.

Co můžete použít do omelety omrzí?

Pokud se vám klasická verze omelety omrzí, můžete klidně do vajíček zamíchat nasekané čerstvé bylinky, šunku, cibulku, zeleninu, olivy, zkrátka vše, co vám chutná. Teoreticky sice samozřejmě můžete použít jakýkoliv tuk, nejlepší je ale máslo. To však dejte ještě na studenou pánev a nechte ho pomalu se rozpustit při nižší teplotě.

Co je vaječná omeleta?

Vaječná omeleta, ochucená pouze solí, pepřem a pár zelenými bylinkami, je tou nejlepší snídaní, kterou si můžete dopřát. Doplňte ji o šunku, cibulku, sýr nebo žampiony a plátek žitného chleba a máte lahodný, a přitom lehký letní oběd. V jednoduchosti je krása.

Jak udělat omeletu na talíř?

Poté na omeletu nasypte bylinky, přeložte přes ni spodní třetinu, horní třetinu a přemistěte na talíř. Takto připravená omeleta je dokonale vláčná a nadýchaná a vy se do ní pusťte hned, dokud je ještě horká.

Související příspěvky: