Jaká je hladina kyseliny močové v krvi?

Obsah

Jaká je hladina kyseliny močové v krvi?

Jaká je hladina kyseliny močové v krvi?

Kyselina močová je látka špatně rozpustná ve vodě, při zvýšené koncentraci může pak vytvářet krystalky, které se mohou usazovat v kloubech a vzniká onemocnění zvané “dna”. Jaká je ideální hladina kyseliny močové v krvi? Optimální hladina je u mužů a žen rozdílná: Muži: 220 – 420 mmol / l. Ženy: 140 – 340 mmol / l.

Proč zvyšují hodnoty kyseliny močové v krvi?

Nejčastějšími faktory zvyšující hodnoty kyseliny močové v krvi jsou: 1 věk, 2 dietní chyba (špatné stravování), 3 stres, 4 zvýšená tělesná zátěž, 5 kouření, 6 alkohol, 7 obezita, 8 onemocnění ledvin, 9 genetika, 10 užívání některých léků.

Jak se snižuje kyselina močová?

Kyselina močová - dieta a jídelníček 1 Snížení kyseliny močové v krvi. Vysoká hladina kyseliny močové v krvi se často objevuje současně s vysokým krevním... 2 Potraviny snižující kyselinu močovou. 3 Nízkopurinová dieta. Omezme užívání soli. A to jak při přípravě jídel, tak i při jejich konzumaci na talíři. Používejme... 4 Jídelníček. Takto může vypadat jídelníček vedoucí ke... More ...

Co je DNA a kyselina močová?

Dna a kyselina močová Jedná se o metabolickou nemoc, kdy organismus není schopen v dostatečné míře odbourávat puriny , které se vyznačují nadměrnou tvorbou kyseliny močové. Odpovědnost za tuto nemoc nese trávicí enzym urikázy, který oxiduje kyselinu močovou, postupně vytváří krystalickou hmotu.

Související příspěvky: