Jak platit mobilním telefonem?

Obsah

Jak platit mobilním telefonem?

Jak platit mobilním telefonem?

Platit mobilem není žádná věda. Přesvědčte se sami, jak je to jednoduché. Stačí rozsvítit telefon, přiložit jej k terminálu a je to. U placení nad 500 Kč zadáváte své heslo do mobilní aplikace, ne ovšem na kdekým ohmataném terminálu, ale na pouze vámi ohmataném displeji svého telefonu.

Co je mobilní aplikace?

Mobilní aplikace, známá také pod slangovým výrazem appka, je speciální softwarová aplikace vyrobená přímo pro mobilní zařízení jako jsou chytré telefony nebo tablety. Prvopočátky mobilních aplikací můžeme hledat například v mobilním kalendáři, hře, či předpovědi počasí.

Jaké jsou platby mobilem?

Platby mobilem můžeme rozdělit na tyto typy: 1 M platba - platba prostřednictvím mobilního operátora 2 QR platba - platba bankovním převodem pomocí bankovní aplikace a načtením QR kódu 3 MasterPass - platba kartou pomocí aplikace v mobilu od MasterCard (fungují i karty VISA) 4 Google Pay - platba kartou pomocí aplikace v mobilu od Google 5 Apple Pay - platba kartou pomocí aplikace v mobilu od Apple

Co jsou moderní platební metody mobilem?

Moderní možnosti platby mobilem. Masterpass, Google Pay, Apple Pay jsou nyní často zmiňované "platby mobilem". Všechny tyto platební metody jsou však vlastně "obyčejné" platby kartou. Jedná se o mobilní aplikace, do kterých je potřeba nejprve vložit standardní platební kartu (nejčastěji MasterCard nebo VISA).

Související příspěvky: