Co platí pro selen přijatý z potravy?

Obsah

Co platí pro selen přijatý z potravy?

Co platí pro selen přijatý z potravy?

Je důležité poznamenat, že tyto účinky platí pouze pro selen přijatý z potravy (jídla) anikoli pro selen užívaný jako doplněk stravy (v pilulkách). Na druhou stranu některé studie naznačují, že užívání doplňků stravy se selenem může u některých lidí zmírňovat nežádoucí účinky radioterapie.

Jak zvýšit hladinu selenu v krvi?

Shrnutí: Vyšší hladina selenu v krvi pomáhá chránit před některými druhy rakoviny, zatímco užívání doplňků stravy se selenem pomáhá zlepšovat kvalitu života lidí po radiační terapii. Strava bohatá na selen prospívá vašemu srdci, protože nízká hladina selenu v krvi zvyšuje riziko onemocnění věnčitých (koronárních) tepen srdce.

Proč selen prospívá vašemu srdci?

Strava bohatá na selen prospívá vašemu srdci, protože nízká hladina selenu v krvi zvyšuje riziko onemocnění věnčitých (koronárních) tepen srdce. Analýza 25 observačních studií zjistila, že 50% zvýšení hladiny selenu v krvi vedlo ke 24% snížení četnosti onemocnění věnčitých tepen ( 10 ).

Co je selen proti rakovině?

Shrnutí: Selen je účinný antioxidant, který pomáhá zmírňovat oxidační stres a chrání nás před chronickými chorobami, jako jsou kardiovaskulární onemocnění nebo rakovina. Kromě zmírnění oxidačního stresu v organizmu pomáhá selen také snížit riziko některých druhů rakoviny.

Související příspěvky: