Jak naformátovat SD kartu?

Obsah

Jak naformátovat SD kartu?

Jak naformátovat SD kartu?

SD kartu můžete naformátovat na: 1 NTFS – jde o výchozí formát ve Windows, funguje jen pro Windows. 2 FAT32 – funguje ve Windows i na Macu, maximální velikost souboru má ale omezenou na 4 GB. Omezení je i u velikosti... 3 exFAT – jedná se o modernější verzi FAT32, která funguje ve Windows i na Macu. Umožňuje ukládat soubory o velikosti až... More ...

Jak připojit SD kartu do počítače?

Vložte SD kartu do počítače. Vložte SD kartu do příslušného slotu. Jestliže počítač tento slot nemá, můžete kartu připojit skrze čtečku paměťových karet. Pro připojení SD karty do počítače můžete využít čtečky SD karet, ty nejlevnější získáte za cenu kolem dvou stovek korun.

Můžete si kartu vyjmout z telefonu?

To znamená, že můžete svou kartu kdykoli vyjmout z telefonu a zasunout třeba do počítače či jiného zařízení, přičemž váš telefon, ze kterého jste kartu vyndali, funguje naprosto normálně i bez ní. Můžete si tak velmi pohodlně přenášet hudbu, videa, dokumenty či fotky a nic neřešíte.

Můžete použít kartu jako přenosné úložiště?

Pokud máte telefon, který podporuje microSD karty, používáte vaší kartu pravděpodobně „pouze“ jako přenosné úložiště. To znamená, že můžete svou kartu kdykoli vyjmout z telefonu a zasunout třeba do počítače či jiného zařízení, přičemž váš telefon, ze kterého jste kartu vyndali, funguje naprosto normálně i bez ní.

Související příspěvky: