Jak určit intenzitu osvětlení v akváriu?

Obsah

Jak určit intenzitu osvětlení v akváriu?

Jak určit intenzitu osvětlení v akváriu?

Jak určit přijatelnou intenzitu osvětlení v akváriu? Můžete se setkat s informacemi, že optimální výpočet je 0,5 W na litr vody v akváriu. Tento výpočet však nelze nazvat jedinou pravdou.

Co se týče osvětlení akvária?

Osvětlení akvária by se nemělo v průběhu roku nijak měnit v závislosti na ročním období. Vliv světla na ryby není zanedbatelný. Nevhodné osvětlení ryby stresuje a naopak dobrá volba osvětlení umožňuje dobrý vývoj a kondici ryb. Ranní přechod ze tmy do světla tedy nesmí být prudký, neboť by to u ryb mohlo vést až k šoku.

Jaká je doba osvětlení v akváriu?

Obvyklá doba "dne" v akváriu by se měla pohybovat okolo 12–14 hodin. Osvětlení akvária by se nemělo v průběhu roku nijak měnit v závislosti na ročním období. Vliv světla na ryby není zanedbatelný. Nevhodné osvětlení ryby stresuje a naopak dobrá volba osvětlení umožňuje dobrý vývoj a kondici ryb.

Kdo bude muset čelit potřebě osvětlení pro akvárium?

Jakýkoliv akvarista bude muset dříve nebo později čelit potřebě nákupu dalšího vybavení: jedná se o zařízení pro provzdušňování, filtraci a lampy, které poskytují potřebné osvětlení pro akvárium. Podívejme se podrobněji na hlavní aspekty související s touto problematikou.

Související příspěvky: