Jak psát pojmenování s malým písmem?

Obsah

Jak psát pojmenování s malým písmem?

Jak psát pojmenování s malým písmem?

S malým písmenem je třeba psát pojmenování označující: 1 funkce, pracovní zařazení: prezident republiky, generální guvernér, ministr financí, marketingový specialista, hlavní... 2 jazyky: čeština, angličtina, portugalština, 3 učební, studijní předměty, obory: český jazyk, matematika, historie, současný český jazyk 1, zkouška z lexikologie,... 4 názvy dnů a měsíců: pondělí, út... More ...

Co se týče psaní velkých písmen?

Poradenská počítačová databáze vykazuje tento podíl ještě vyšší. Do 30. 6. 1999 v ní bylo uloženo 584 záznamů [2] o pravopisných dotazech, přičemž oblast psaní velkých písmen zahrnuje 275 (47 %) – 174 je písemných a 101 telefonických.

Proč psaní velkých písmen vzrůstá?

Pravopisná oblast označovaná jako psaní velkých písmen poutá pozornost uživatelů češtiny již mnoho let. Údaje počítačové databáze však jednoznačně prokázaly, že tento zájem dále – překvapivě!? – vzrůstá. Tuto skutečnost lze dát do souvislosti s novými Pravidly českého pravopisu (dále PČP) z r. 1993.

Co jsou obecné zásady pro psaní velkých písmen?

Obecné zásady pro psaní velkých písmen jsou popsány v základní pravopisné příručce –⁠ v PČP, podrobněji v akademické verzi, stručněji ve školní. Obě verze v roce 1993 přinesly v psaní velkých písmen několik dílčích změn.

Související příspěvky: