Jaký je majetek vašeho manžela?

Obsah

Jaký je majetek vašeho manžela?

Jaký je majetek vašeho manžela?

Jakmile uzavřete sňatek, veškerý váš majetek, který jste od tohoto dne získali, máte společný. To platí o všech naspořených penězích, věcném majetku, ale bohužel i o dluzích. Výjimkou jsou dary a dědictví jednoho z manželů.

Jak se vypořádá majetek zemřelého manžela?

Majetek, který v okamžiku smrti zůstavitele patří do SJM manželů se nejdříve vypořádá a do dědictví připadne to, co dle vypořádání patří zemřelému manželovi. To se připojí k výlučnému majetku zůstavitele a tvoří obsah dědictví. Jednoduše do dědictví patří vše, co zůstavitel k okamžiku smrti vlastnil,“ vysvětluje advokátka Hana Bartasová.

Kdo je výlučným majetkem manželů?

Majetek získaný před manželstvím a dary či dědictví získané i během manželství patří do výlučného majetku konkrétního z manželů. Co je dobré vědět o mzdě?

Jak řešit majetkové vztahy v manželství?

Jak řeší majetkové vztahy mezi manžely v manželství i po jeho zániku české právo? "A do smrti nás již nic a nikdo nerozdělí..." Pokud se ale chcete "pojistit" proti nepředvídaným tahanicím o majetek v případě rozvodu, lze majetkové vztahy jasně definovat tvz. předmanželskou smlouvou.

Související příspěvky: