Co jsou bramborové slupky?

Obsah

Co jsou bramborové slupky?

Co jsou bramborové slupky?

Bramborové slupky obsahují spoustu vitaminu C, který působí jako silný antioxidant. Vedle toho najdete ve slupkách vitamin B a vápník, které jsou velmi důležité pro obranyschopnost organismu. Zvyšují tedy imunitu. Pouhá jedna okurka denně a tohle se stane s vaším tělem! Budete se divit .

Proč jsou bramborové slupky zdravější?

Bramborové slupky nikdy nevyhazujte: Jsou zdravější než celé brambory! 1 Pomáhají vám v boji s nadváhou. Ano i bramborové slupky můžete konzumovat. Obsahují totiž méně tuku, cholesterolu a sodíku, než celá brambora a dá se z nich vytvořit chutné jídlo. 2 Podporují imunitní systém. Bramborové slupky jsou velmi bohaté na vitamín C a komplex vitamínů B, navíc obsahují i vápník. ... 3 Prevence proti rakovině. Jak jsme již zmínili bramborové slupky mohou sloužit jako prevence proti rakovině. ...

Co jsou slupky z brambor?

Slupky z brambor jsou bohaté na fytochemikálie, které působí v těle jako antioxidanty. Vedle toho obsahují vysoké množství kyseliny chlorogenové, ta se váže s karcinogenem (sloučenina způsobující rakovinu), a chrání tak tělo před růstem nádorů.

Proč přidat bramborové slupky do jídelníčku?

Přidejte bramborové slupky do svého jídelníčku a přestanete s tím. Vedle toho, že mají vysoký obsah vlákniny, obsahují slupky taky živiny, které zabraňují nárůstu hladiny cukru v krvi. Dlouhodobá konzumace bramborových slupek posílí prevenci cukrovky druhého typu a s ní spojeného rizika vzniku srdečních chorob.

Související příspěvky: