Co je základem morčecí potravy?

Obsah

Co je základem morčecí potravy?

Co je základem morčecí potravy?

Morčátka jsou tvorové nenároční a nevyžadují speciální potravu, přesto jim základ poskytnout musíte. Seno- je základem morčecí potravy. Obsahuje hodně vlákniny, a tak je pro morčecí organismus nepostradatelné. Hlavně nesmí být plesnívé, zatuchlé, prašné nebo jinak znehodnocené.

Kolik gramů krmiva potřebuje dospělé morče?

Zatímco zeleniny dospělé morče potřebuje cca. 100 a více gramů denně, suchého krmiva mu bohatě postačí lžička za několik dní, případně ho není nutné podávat vůbec. Ve větším množství lze toto krmivo podávat mláďatům, zvířatům v zátěži (Březost, nemoc, ...) a morčatům, která potřebují přibrat, stále však v mezích doplňku stravy.

Jak použít vodu na krmení morče?

Vodu musí mít morče neustále k dispozici, ač při správném krmení, které obsahuje dostatek zeleniny a v sezóně i trávy téměř nepije. Vodu podáváme pokojové teploty a denně měníme. Lze ji umístit buď do misky, kde ji morče rychle znečistí a vybryndá, nebo do napáječky, kterých je na trhu celá řada.

Odkud pocházejí morčata?

Morče 1 Dotazy k morčatům obecně. Odkud morčata vlastně pocházejí? Morčata mají svůj původ v Andách v jižní Americe a byly zde... 2 Otázky k pořízení morčete. Kde morče koupit a jak poznat, zda je zvíře zdravé? Nejlepší je pořídit morče přímo od... 3 Dotazy ohledně chovu. Jak velká musí být klec pro dva jedince? Rozhodně ne menší než 100 cm x60 cm. Morčata tráví... More ...

Související příspěvky: