Co jsou bambusové rohože?

Obsah

Co jsou bambusové rohože?

Co jsou bambusové rohože?

Bambusové rohože jsou přírodní bambusové tyčky spletené dohromady. Bambusové rohože jsou poskládány těsně vedle sebe a jsou zpevněné drátem. Bambusové rohože se hodí na zahradu, terasu, předzahrádku nebo na balkón. Bambusové rohože jsou lehké oplocení se středním stupněm ochrany soukromí.

Kde jsou bambusové dřeviny?

Většina bambusů pochází z teplejších oblastí, zejména tropů a subtropů, a jen velmi málo z nich má domov v mírném pásmu. Přesto se bambusům daří v zahradách i bytě. Bambusy patří do čeledi lipnicovitých – trav (Poaceae), podčeledi bambusovitých (Bambuseae) a jsou jediné, které se řadí mezi dřeviny.

Kde se pěstují bambusy?

První zmínky o pěstování bambusů se dochovaly na svitcích z Číny z doby 2000 let př. n. l. Odtud pak byly mnohem později importovány do Japonska. První bambusy se objevily v Evropě až v 18. století, kdy byly sazenice dovezeny spolu s kořením. Pro dobrý růst potřebují bambusy dostatek světla a tepla.

Jak pěstovat bambus v bytě?

V bytě lze bambus pěstovat dvěma způsoby. V květinářství často prodávají stonek bambusu jako ozdobu do řezaných kytic. To je asi nejlevnější způsob, jak se k této rostlině dostat. Pěstování ve vodě je nejsnazší. Stonek bambusu dáme do vázy s vodou, kterou měníme každé dva týdny.

Související příspěvky: