Kdy můžete odvolat školu?

Obsah

Kdy můžete odvolat školu?

Kdy můžete odvolat školu?

Na toto rozhodnutí (jeho ev. číslo) se budete při odvolání odkazovat. Pokud chcete zkontrolovat, jestli vám škola neukřivdila, máte také nárok nahlédnout do všech součástí přijímací zkoušky, které na přijetí mají vliv (typicky váš test, možnosti a odpovědi). Nezapomeňte, že na podání odvolání máte pouze 30 dnů.

Jak odvolat se proti nepřijetí na Vysokou školu?

Odvolat se proti nepřijetí na vysokou školu je vaše zákonné právo. Můžete tak učinit do 30 dnů od obdržení vyrozumění o výsledku přijímací zkoušky. Ve výjimečných případech lze lhůtu i prodloužit. Odvoláváte se přímo k děkanovi fakulty, na kterou jste se hlásili.

Proč podání odvolání doporučit?

V druhém případě lze podání odvolání doporučit. Máte totiž šanci, tedy v momentě, kdy je vaše stížnost uznána a výš výsledek je vylepšen o neprávem nepřiznané body. Naopak škola nejspíše nebude přihlížet k tomu, že se vám obor fakt líbí, nebo že jste byli v době psaní testu nachlazení a podobně.

Můžete se odvolat i bez odvolání?

Šanci máte pouze v případech, kdy díky opravě vylepšeným výsledkům na přijetí na konec nárok máte. Pokud se chcete odvolat jen „co kdyby přijali víc lidí, nebo se někdo nezapsal do studia“, tak nemusíte, tento proces je automatický, a jestliže se na vás dostane řada, škola vás přijme i bez odvolání.

Související příspěvky: