Co jsou příznaky alergie u psů?

Obsah

Co jsou příznaky alergie u psů?

Co jsou příznaky alergie u psů?

Alergie u psů 1 Symptomy alergie. Hlavním příznakem všech alergií je svědění. V případě alergie na bleší kousnutí psa svědí hlavně zadní polovina těla, spodní část ocasu, zadní nohy a břicho. 2 Diagnóza alergií. Vzhledem k tomu, že symptomy každého typu alergií jsou velmi podobné, diagnóza je výzvou. Kromě toho může pes trpět mnoha alergiemi současně. 3 Léčba alergií. Nejlepší terapií alergie je vyhnout se alergenům, ale to může být občas velmi obtížné. ...

Může pšeničný lepek způsobit alergii?

Pšeničný lepek (gluten) může u psů vyvolat alergii. Ale i psi, u kterých byla alergie vyloučena mohou trpět intoleranci (nesnášenlivosti) vůči pšeničnému lepku. Dlouhodobé požívání lepku může vést k zdravotním problémům, jako např. kožní problémy, trávicí potíže, nebo způsobovat hyperaktivitu.

Proč je kukuřice alergická?

Kritici kukuřice tvrdí, že je pro psy hůře stravitelná, a proto je mnohem pravděpodobnější, že povede k potravinové nesnášenlivosti, nebo alergii. Podívejme se na fakta. Naproti rozšířenému názoru je kukuřice menší alergen než kuřecí maso. Kukuřice neobsahuje lepek a obsahuje množství kvalitních výživových látek.

Související příspěvky: