Co jsou nekvalitní cukrovinky?

Obsah

Co jsou nekvalitní cukrovinky?

Co jsou nekvalitní cukrovinky?

Bonbóny, sušenky, ovocné sirupy a další cukrovinky obsahují nejen hodně nekvalitních cukrů, ale současně jsou také vysoce kalorické. V těle po jejich požití dochází k prudkému vzestupu hladiny glukózy v krvi, což může u diabetiků vést ke zhoršení potíží.

Co znamená začínající cukrovka?

Dieta při začínající cukrovce 1 Co pro mě znamená začínající cukrovka. Cukrovka I. typu začíná většinou v dětství, dospívání nebo výjimečně i kolem... 2 Tekutiny. Mezi vhodné nápoje se řadí voda, neslazené čaje a minerální vody. Lze pít i neslazenou kávu. 3 Banán a cukrovka. Banán by se při cukrovce měl konzumovat opravdu v omezeném množství, protože patří do skupiny sladkého... More ...

Jaká je dieta při cukrovce?

Dieta při cukrovce je založena na pravidelné stravě, která by měla být rozložená do 5–6 porcí co 2–3 hodiny během celého dne, aby se zamezilo výkyvu glykemie. Dieta při cukrovce v sobě zahrnuje doporučené množství sacharidů (uhlovodany, cukry), které stanovil ošetřující lékař podle váhy a zdravotního stavu.

Proč se trávení chovají podobně jako cukr?

Při trávení se totiž chovají podobně jako cukr a negativně ovlivňují řízení hladiny glukózy v těle. Totéž platí pro rýži a všechny pokrmy obsahující bílou mouku.

Související příspěvky: