Můžete si smlouvu sepsat sami?

Obsah

Můžete si smlouvu sepsat sami?

Můžete si smlouvu sepsat sami?

Smlouvu zvládnete sami. Smlouvu si můžete sepsat sami mezi sebou. V tom případě nezapomeňte udělat dvě vyhotovení, ať máte každý k dispozici svůj originál. Náležitosti nejsou zas tak složité. Ve smlouvě uveďte: kdo komu půjčuje ; co půjčuje a kolik toho je ; jaká je sjednaná odměna za zapůjčení ; kdy a jak se má ...

Jak uzavřít smlouvu o výpůjčce movité věci?

Uzavřít lze smlouva o výpůjčce movité věci (například vozidla), ale i smlouva o výpůjčce bytu či pozemku nebo jiné nemovitosti. Forma smlouvy není zákonem stanovena, to znamená, že může být učiněna písemně, ústně i jednáním stran (konkludentně), a to i když se jedná o nemovitost.

Co je smlouva o úvěru?

1 Smlouvou o úvěru se úvěrující zavazuje, že úvěrovanému poskytne na jeho požádání a v jeho prospěch peněžní prostředky do určité částky, a úvěrovaný se zavazuje poskytnuté prostředky vrátit a zaplatit ... 2 Úvěr včetně úroků se vrací v té měně, ve které byl poskytnut. Doba úvěru plyne ze smlouvy, stejně tak jeho účel. 3 Úvěrovaný vrátí peněžité prostředky v dohodnuté době, jinak do měsíce ode dne, kdy byl o vrácení požádán.

Co je smlouva o výpůjčce?

Co je to smlouva o výpůjčce? Smlouvu o výpůjčce upravuje občanský zákoník v ustanoveních § 2193 až § 2200. Spočívá v tom, že půjčitel přenechává dočasně a bezúplatně vypůjčiteli nezuživatelnou věc. Půjčitelem je tedy typicky vlastník věci, který se rozhodne, že umožní jiné osobě, vypůjčiteli, používání věci.

Související příspěvky: