Jaké jsou nářadí na pěstování bonsají?

Obsah

Jaké jsou nářadí na pěstování bonsají?

Jaké jsou nářadí na pěstování bonsají?

Na pěstování a tvarování bonsají budete potřebovat speciální nářadí jako například různé druhy nůžek, misek, hnojiv, drátů a pod. Základní sada nářadí by měla obsahovat konkávní kleště a nůžky na prostřihávání.

Kde se pěstuje bonsaj v okrasných miskách?

Technika zaštipování zakrslých stromů v okrasných miskách pochází z Japonska a odtamtud se k nám také dováží četné druhy dřevin, které jsou pro tento způsob pěstování vhodné. Některé druhy stromů, z nichž lze bonsaj vypěstovat, nalezneme i v naší přírodě.

Co se týče bonsajistických experimentů?

Jeho drobné jehlice a načervenalá kůra evokují vzhled exotických jehličnanů dovezených z východní Asie či Severní Ameriky. Podobně se k bonsajistickým experimentům hodí i habr obecný. Ten se vyznačuje drobnými, vroubkovanými lístky a opět také vynikající tvárností. Ve srovnání s modřínem navíc lépe snáší přesazování.

Kdo by měl pěstovat bonsaj?

Pokud jde o kvetoucí strom, měl by vás minimálně po několika letech potěšit květy a výjimečně dokonce i malinkými plody. Bonsaj je živá rostlina, která potřebuje pro svůj růst základní péči. Rostlinu musíme vhodně umístit, potřebuje pravidelný přísun vody a živin. Během vegetačního období musíme udržovat prostříháváním tvar stromu.

Související příspěvky: