Jak nabíjet baterie 6V a 12V?

Obsah

Jak nabíjet baterie 6V a 12V?

Jak nabíjet baterie 6V a 12V?

Dělaly se nabíječky které mohly nabíjet automobilové baterie 6V i 12V bez nutnosti přepínání. Tyto nabíječky byly konstrukčně řešené tak, že prostě větší proud nedají a přitom nejsou přetížené. Rozebírat proč tomu tak je, by bylo na podstatně obsáhlejší diskuzi. Re: Lze nabíjet 6V baterii 14V zdrojem ?

Co jsou nabíjecí baterie AA?

Nabíjecí baterie AA je klasická tužková baterie používaná v digitálních kamerách, foťácích či hodinách. Nabíjecí baterie AAA nebo také mikrotužková baterie najde své místo v ovladačích a menší elektronice. Dobíjecí baterie D často disponují velkou kapacitou a používají se pro zařízení s větším nárokem na energii.

Co je mezi bateriemi 6V a 12V?

Také záleží na tom, (jak již bylo napsáno) co je mezi zdrojem a baterií. Dělaly se nabíječky které mohly nabíjet automobilové baterie 6V i 12V bez nutnosti přepínání. Tyto nabíječky byly konstrukčně řešené tak, že prostě větší proud nedají a přitom nejsou přetížené.

Jak se nabíjecí baterie liší?

Každá elektrická baterie se liší tvarem, od kterého se poté odráží především využití, ale také kapacita a napětí. Nabíjecí baterie AA je klasická tužková baterie používaná v digitálních kamerách, foťácích či hodinách. Nabíjecí baterie AAA nebo také mikrotužková baterie najde své místo v ovladačích a menší elektronice.

Související příspěvky: