Jak připravit kuřecí čtvrtku?

Obsah

Jak připravit kuřecí čtvrtku?

Jak připravit kuřecí čtvrtku?

1 Předehřejeme si troubu na 200-220 stupňů. Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Lilek a cuketu nakrájíme i se slupkou. ... 2 Kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme, poprášíme kurkumou a zprudka opečeme v pánvi ze všech stran na zbylém rozpáleném oleji. ... 3 Pečeme do měkka a kuře občas přelijeme šťávou ze zeleniny a masa a zeleninu promícháme. Porce kuřete se zeleninou a šťávou podáváme se skrojky citronu a sypeme usekanou petrželkou. ...

Co můžete použít na kuřecí recepty?

Milovníci omáček nebo zapečených pokrmů jistě ocení následující recepty. Gratinované kuřecí recepty jsou snadné a především díky nejrůznějším kombinacím můžete vytvořit pokaždé jiné jídlo. Tyhle zachutnají i dětem, zvláště ty, ve kterých jsou těstoviny. Smetanová omáčka a houby je skvělé spojení nejen pro kuře.

Co jsou vděčné kuřecí prsa?

Velmi vděčné jsou kuřecí paličky a horní stehýnka, která jsou rychle hotová a můžete je upéct nebo dusit v kastrolu na sporáku s omáčkou. Kuřecí prsase zase hodí na špízy nebo z nich můžete připravit závitky či plněné kapsy. Vyzkoušejte něco nového!

Jak pečete kuřecí paličky?

Pokud pečete celé kuře, zkuste pod něj nakrájet libovolnou zeleninu nebo ho pečte v ochuceném mléce, skvělé je i jen se solí, pokud pod kůži nastrkáte plátky másla. Velmi vděčné jsou kuřecí paličky a horní stehýnka, která jsou rychle hotová a můžete je upéct nebo dusit v kastrolu na sporáku s omáčkou.

Související příspěvky: