Jak velká je směs karburátoru?

Obsah

Jak velká je směs karburátoru?

Jak velká je směs karburátoru?

Jednoduše řečeno bohatost směsi u karburátoru znamená, v jakém poměru se bude benzín a vzduch mísit. Ideální poměr by měl být 14,7 dílů vzduchu a 1 díl benzínu.

Co se týká výměny karburátoru?

Karburátor má za úlohu jemně rozprášit potřebnou dávku benzínu do proudu vzduchu nasávaného motorem. Údržba karburátoru spočívá v jeho povrchovém očištění a následném seřízení běhu naprázdno. Co se týká výměny součástí, jedná se především o výměnu poškozených těsnění, případně o výměnu jehlového ventilu v plovákové komoře.

Jak čistit karburátor?

Čištění karburátoru v praxi znamená: vymontovat ho, propláchnout (např. v čistém palivu, denaturovaném líhu, technickém benzínu, dále v textu používáme termín rozpouštědlo), profouknout stlačeným vzduchem, složit ho a namontovat. Důležité je odstranit příčinu zanesení (vyměnit poškozený vzduchový filtr, odstranit nečistoty z nádrže a kohoutku).

Co se děje při ladění karburátoru?

V reálu se snažíme při ladění karburátoru tomuto poměru přiblížit co nejvíce. Pokud je směs bohatá a obsahuje hodně benzínu, dochází k poškozování svíček a zároveň se v důsledku smývání olejového filmu nadměrně opotřebuje válec.

Související příspěvky: