Proč použít kokosový olej do oblasti kolem očí?

Obsah

Proč použít kokosový olej do oblasti kolem očí?

Proč použít kokosový olej do oblasti kolem očí?

Kokosový olej, který je aplikován do oblasti kolem očí, zamezí tvorbě vrásek a projevů stárnutí pokožky. Před spaním vetřete malé množství oleje do oblasti kolem očí a nechte působit přes noc, ráno budete vypadat svěže. Můžete kombinovat s kadidlovým olejem, který se také vyznačuje blahodárnými účinky proti stárnutí pokožky.

Jak použít kokosový olej na rty?

V porovnání s balzámy na rty, které mohou obsahovat mnoho nezdravých a potenciálně toxických složek, pomáhá kokosový olej správně vyživovat poškozené rty, poskytuje dostatek ochrany proti slunečnímu záření, a navíc je i jeho konzumace bezpečná. Smíchejte dvě lžíce kokosového oleje se dvěma lžícemi včelího vosku a jednou lžící bambuckého másla.

Můžeme přidávat kokosový olej do koktejlů?

Kokosový olej je možné přidávat také do ovocných šťáv a koktejlů, přičemž přidáváme jednu až dvě polévkové lžíce. Dojde ke zlepšení chuti nápoje a zvýšení přísunu zdravých tuků. V kinech můžeme často cítit typickou vůni popcornu.

Jak použít kokosový olej na svíčky?

Kokosový olej se dá báječně spalovat, aniž by do ovzduší uvolňoval nepříznivé látky. Můžete si z něj vyrobit ekologické svíčky. Stačí do prázdných nádobek (skleniček, keramických misek…) umístit knot, zalít kokosovým olejem a nechat ztuhnout. Pak už si jen zapálíte své kokosové světýlko.

Související příspěvky: