Jak nakrájet rajčata na plátky?

Obsah

Jak nakrájet rajčata na plátky?

Jak nakrájet rajčata na plátky?

Rajčata nakrájejte na silnější plátky. Smíchejte kukuřičnou mouku s hladkou a přidejte sůl, pepř a kajenský pepř. Rajčata namočte v zakysané smetaně a pak obalte ve směsi. Na rozpáleném oleji je smažte po obou stranách dozlatova. Položte je na ubrousek, aby nasál přebytečný tuk.

Jak vařit rajčata?

Rajčata rozkrájejte a pomalu vařte doměkka. Rozvařená rajčata propasírujte, přidejte cukr, vanilkový cukr a vanilkový lusk. Pomalu vařte asi hodinu, abyste zredukovali vodu. Pak přidejte želírovací prostředek, kyselinu citronovou a rum.

Jaké jsou první mrazíky pro rajčata?

První mrazíky mohou přijít už v září a pro rajčata jsou posledním zvoněním. Ještě před jejich hlášeným příchodem byste měli sklidit všechno, co na záhonech máte. Jak při sklizni postupovat a jak to udělat, aby rajčata, která nestihla zčervenat, dozrála?

Jak připravit zelená rajčata?

Pokud nemáte dost místa nebo trpělivosti čekat, až se vybarví, zkuste zelená rajčata hned zpracovat třeba podle našich receptů. Rajčata nakrájejte na silnější plátky. Smíchejte kukuřičnou mouku s hladkou a přidejte sůl, pepř a kajenský pepř. Rajčata namočte v zakysané smetaně a pak obalte ve směsi.

Související příspěvky: