Proč je plevel v trávníku nežádoucí?

Obsah

Proč je plevel v trávníku nežádoucí?

Proč je plevel v trávníku nežádoucí?

Přítomnost pampelišky, jitrocele, sedmikrásek, jetele, řebříčku a celé řady dalších rostlin je v dokonalém trávníku nežádoucí. Zjistili jsme proto, co na plevel v trávníku platí a jak s ním účinně bojovat. Řada majitelů trávníků mi teď dá za pravdu.

Kdy použít postřik na plevel?

Kdy použít postřik na plevel? Dvouděložné vytrvalé plevele jsou bohužel často velmi odolné, možná si tak přece jen budete muset vzít na pomoc herbicidy. Většina přípravků je ve formě postřiku nebo pěny, existují ale i přípravky granulované.

Co platí na plevel v trávníku?

Zjistili jsme proto, co na plevel v trávníku platí a jak s ním účinně bojovat. Řada majitelů trávníků mi teď dá za pravdu. Začne to pár rostlinkami, jenže když si jich nevšímáme, je na konci léta zatravněná plocha plevelů plná.

Jak odstranit plevele z trávníku?

Chemické odstranění plevele. Je dobré vědět, která z nežádoucích rostlinek v trávníku převažuje. Některé z nich jsou totiž proti herbicidům odolné. Zbavit plevele se můžete buď použitím chemického prostředku v podobě popraše, nebo postřiku. Z těch zaručeně osvědčených je to Trastan, Lontrel, Starane.

Související příspěvky: