Jak připravit uvařené brambory?

Obsah

Jak připravit uvařené brambory?

Jak připravit uvařené brambory?

Uvařené brambory nastrouhejte, přidejte špetku soli, mouku a promíchejte. Hmotu rozprostřete na vál, doprostřed udělejte důlek, do kterého vlijete vlažné mléko, lžíci cukru, droždí, mírně promíchejte a nechte vzejít kvásek. Potom vypracujte na vláčné těsto a nechte pod vlhkou utěrkou v teple vykynout.

Co dělat, když brambory vypěstujete?

Pěstování brambor není žádná věda. Zvládne to i začínající zahrádkář. Nevyžaduje žádné zvláštní znalosti ani dovednosti. A kdo jednou vlastnoručně vypěstované brambory ochutná, už nikdy nebude chtít ty ze supermarketu. Pokud tedy máte k dispozici volný záhon, zkuste letos brambory vysadit.

Jak připravit brambory?

Vyjměte a ihned servírujte dozdobené smaženou cibulkou a kysanou smetanou. Uvařené brambory nastrouhejte, přidejte špetku soli, mouku a promíchejte. Hmotu rozprostřete na vál, doprostřed udělejte důlek, do kterého vlijete vlažné mléko, lžíci cukru, droždí, mírně promíchejte a nechte vzejít kvásek.

Jak pečovat brambory?

Brambory rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Prvních 5 minut pečte brambory zprudka, poté teplotu snižte na 180 °C. Pečte dalších 20 minut, dokud brambory nebudou měkké uvnitř a na povrchu křupavé.

Související příspěvky: