Jak připravit trávníku na pozemku?

Obsah

Jak připravit trávníku na pozemku?

Jak připravit trávníku na pozemku?

Vyplatí se tedy nespěchat a před zakládáním připravit půdu. Na počátku musí být představa a jasně definovaný cíl, jehož se budeme snažit naplnit. Pokud máme jasno v tom, jaký typ trávníku na svém pozemku jednou chceme mít, můžeme se pustit do práce. Příprava půdy, jak bylo zmíněno výše, je základem budoucího úspěchu.

Co je nejvyšší čas na sekání trávníku?

Neděláme si legraci, opravdu je nejvyšší čas myslet na sekání trávníku. Na konci dubna už se musí mladé výhony seříznout. Na konci dubna dosahuje trávník již výšky 10–20 centimetrů. A je tedy nejvyšší čas ho poprvé posekat. Mnozí zahrádkáři se mylně domnívají, že může trávník na jaře přerůst. Při sekání ale máme odstranit vždy jen 1/3 délky listu.

Proč je trávník náročný?

Trávník je na živiny a kvalitu půdy velmi náročný. Jeho neustálá údržba zabírá nejvíce času a technická náročnost stráví nejvíce finančních prostředků.

Jak se blíží první sekání trávníku?

Pozor, blíží se první sekání trávníku! Neděláme si legraci, opravdu je nejvyšší čas myslet na sekání trávníku. Na konci dubna už se musí mladé výhony seříznout. Na konci dubna dosahuje trávník již výšky 10–20 centimetrů. A je tedy nejvyšší čas ho poprvé posekat.

Související příspěvky: