Proč je místní účet správce zakázán?

Obsah

Proč je místní účet správce zakázán?

Proč je místní účet správce zakázán?

Ve výchozím nastavení je místní účet správce v systému Windows 10 zakázán. Existují určité programy, které vyžadují, aby byl uživatel přihlášen pomocí účtu místního správce, aby mohl nainstalovat software nebo provést nějakou akci v počítači.

Jak povolit nebo zakázat účet správce?

Chcete-li povolit vestavěný účet správce, zadejte do příkazového řádku následující příkaz: Chcete-li zakázat zabudovaný účet správce, použijte tento příkaz: Posledním způsobem, jak povolit nebo zakázat účet správce v systému Windows 20, je použití místních zásad zabezpečení.

Jak se odhlásit z účtu správce?

Nyní se můžete odhlásit ze svého běžného účtu a zobrazí se v seznamu uživatelů účet správce. Prostřednictvím příkazového řádku můžete také povolit a zakázat místní účet správce. Chcete-li to provést, musíte v systému Windows 10 otevřít příkazový řádek.

Existují programy, které vyžadují účet správce?

Existují určité programy, které vyžadují, aby byl uživatel přihlášen pomocí účtu místního správce, aby mohl nainstalovat software nebo provést nějakou akci v počítači. I když je běžný uživatelský účet považován za účet správce, budete při provádění určitých akcí v počítači stále vyzváni službou UAC.

Související příspěvky: