Jak se zbavit nadměrného pití alkoholu?

Obsah

Jak se zbavit nadměrného pití alkoholu?

Jak se zbavit nadměrného pití alkoholu?

Řešení problému nadměrného pití alkoholu 1 Pokuste se pít nápoje s nižším obsahem alkoholu. 2 Zkuste omezit počet nápojů, které vypijete. Můžete je kombinovat s pitím nealkoholických nápojů. 3 Snažte se jíst, pokud pijete alkohol. 4 Mohlo by pro vás být přínosné, pokud změníte návky, které se týkají interakce s přáteli. Tyto rady stojí za... 5 Pokuste se omezit aktivity, při kterýc... More ...

Co se pohybuje za hranicí rizika pití alkoholu?

Už jen proto, že podle výsledků exkluzivního sociologického šetření realizovaného agenturou Nielsen Admosphere se na hraně rizikového pití alkoholu pohybuje 51 % českých mužů a 44 % českých žen. Zcela za hranicí rizika se podle výzkumu pohybuje zhruba 20 % mužů a 5 % žen.

Kolik jednotek alkoholu pijete týdně?

Pokud tedy vaše 6% pivo obsahuje šest jednotek alkoholu v jednom litru a vypijete ho půl litru, pak vypijete celkem tři jednotky alkoholu. Tři půllitry piva, třikrát týdně, představuje zhruba 18 – 20 jednotek alkoholu týdně. Toto je téměř horní hranice pro muže.

Proč se vzdát alkoholu nauhý měsíc?

A i když se alkoholu vzdáte na pouhý měsíc, může se ve vašem těle změnit mnoho k lepšímu. Rozhodně to stojí za vyzkoušení. Už jen proto, že podle výsledků exkluzivního sociologického šetření realizovaného agenturou Nielsen Admosphere se na hraně rizikového pití alkoholu pohybuje 51 % českých mužů a 44 % českých žen.

Související příspěvky: