Kolik jednotek alkoholu pijete týdně?

Obsah

Kolik jednotek alkoholu pijete týdně?

Kolik jednotek alkoholu pijete týdně?

Pokud tedy vaše 6% pivo obsahuje šest jednotek alkoholu v jednom litru a vypijete ho půl litru, pak vypijete celkem tři jednotky alkoholu. Tři půllitry piva, třikrát týdně, představuje zhruba 18 – 20 jednotek alkoholu týdně. Toto je téměř horní hranice pro muže.

Jak se zbavit nadměrného pití alkoholu?

Řešení problému nadměrného pití alkoholu 1 Pokuste se pít nápoje s nižším obsahem alkoholu. 2 Zkuste omezit počet nápojů, které vypijete. Můžete je kombinovat s pitím nealkoholických nápojů. 3 Snažte se jíst, pokud pijete alkohol. 4 Mohlo by pro vás být přínosné, pokud změníte návky, které se týkají interakce s přáteli. Tyto rady stojí za... 5 Pokuste se omezit aktivity, při kterýc... More ...

Jaká je jednotka alkoholu v pivu?

Například jedna jednotka alkoholu je přibližně rovna: Pamatujte ale, žeexistuje množství vín a piv, které mohou být silnější a tím pádem obsahují i více jednotek alkoholu. Pokud tedy vaše 6% pivo obsahuje šest jednotek alkoholu v jednom litru a vypijete ho půl litru, pak vypijete celkem tři jednotky alkoholu.

Co se týká alkoholu v přípdě?

Například Asociace britských lékařů (RCP - Royal College of Physicians) doporučuje vypít maximálně 21 jednotek alkoholu týdně v přípdě mužů a 14 jednotek alkoholu v případě žen. Rovněž doporučuje alespoň dva až tři dny v týdnu nepít alkohol vůbec.

Související příspěvky: