Jak funguje Pístní kroužky ve válce?

Obsah

Jak funguje Pístní kroužky ve válce?

Jak funguje Pístní kroužky ve válce?

Plášť pístu zachycuje všechny boční a klopné tlaky. Umožňuje přesné, přímovratné vedení pístu ve válci. Spolu s pístními kroužky odvádí většinu nevyužitého tepla, kterým je ohříváno dno pístu na chlazenou stěnu válce.

Jak opravit Pístní kroužky?

Poznámka: U dvoutaktních motorů jsou pístní kroužky často zajištěny proti otáčení speciálním kolíkem. Tyto pístní kroužky se nesmí otáčet, jelikož to může způsobit posun kolíku pod pístní kroužky, což může mít za následek poškození celého válce. Dostatečně promažte píst a pístní kroužky olejem a instalujte je pomocí přípravku na instalaci pístů.

Jak nastavit konce pístního kroužku na pístu?

Při instalaci skládaných kroužků se spirálovým expandérem musí být konce těchto spirálových kroužků umístěny v pozici protilehlé oproti hlavnímu kroužku. Po instalaci pístních kroužků je třeba se ujistit, zda se pohybují bez omezení. Otáčejte koncem pístního kroužku na pístu o 120°.

Jak otáčet pístní kroužku?

Otáčejte koncem pístního kroužku na pístu o 120°. Poznámka: U dvoutaktních motorů jsou pístní kroužky často zajištěny proti otáčení speciálním kolíkem. Tyto pístní kroužky se nesmí otáčet, jelikož to může způsobit posun kolíku pod pístní kroužky, což může mít za následek poškození celého válce.

Související příspěvky: