Jak jsou rané brambory zdravější?

Obsah

Jak jsou rané brambory zdravější?

Jak jsou rané brambory zdravější?

Ve srovnání s pozdními bramborami jsou zdravější, obsahují méně škrobu a více vody a bílkovin. Rané brambory se obvykle konzumují během léta. Nejpopulárnější jsou odrůdy DALI, GALA, MARABEL, ADÉLA, KEŘKOVSKÉ ROHLÍČKY, z těch nejnovějších pak ANATORI nebo LILLY.

Kdy pěstovat brambory?

Právě v dubnu totiž nastává doba, kdy zem rozmrzne a uchová si stálou teplotu nad bodem mrazu. Nejsou ale brambory jako brambory. Ať už se do pěstování chcete pustit poprvé, nebo jste zkušený pěstitel, vsaďte vždy na kvalitní novou sadbu. Poznáte ji tak, že bude certifikovaná, tedy úředně prověřená, a na sobě bude mít patřičné označení.

Jak se pěstovat brambory v dubnu?

Čas na výsadbu pomalu přichází. Právě v dubnu totiž nastává doba, kdy zem rozmrzne a uchová si stálou teplotu nad bodem mrazu. Nejsou ale brambory jako brambory. Ať už se do pěstování chcete pustit poprvé, nebo jste zkušený pěstitel, vsaďte vždy na kvalitní novou sadbu.

Jak připravit bramborovou dietu?

Bramborová dieta – jídelníček na pět dnů 1 První den. Oběd: 250 g brambor ve slupce vaříme v masovém vývaru spolu s kousky kuřecího masa – scedíme a ochutíme solí... 2 Druhý den. Oběd: Uvařenou bramboru nakrájíme na plátky a osmahneme na trošce olivového oleje. Přidáme plátky rajčat,... 3 Třetí den. Oběd: Na kapce oleje osmažíme cibuli s kuřecí šunkou na kostičky, přidáme 100... More ...

Související příspěvky: