Jak vařit rýži basmati?

Obsah

Jak vařit rýži basmati?

Jak vařit rýži basmati?

Tahle metoda je nejvhodnější pro vaření rýže basmati a pro jasmínovou rýži. Rýže se vaří v odměřeném množství vody, přičemž se do rýže voda zcela vsákne, když je uvařená. Vodu, rýži a sůl tedy dejte do kastrolu a přiveďte k varu.

Jak vařit rýži?

Rýže se vaří v odměřeném množství vody, přičemž se do rýže voda zcela vsákne, když je uvařená. Vodu, rýži a sůl tedy dejte do kastrolu a přiveďte k varu. Promíchejte, snižte plamen a kastrol přikryjte. Vařte na mírném plameni 15 minut, pak rýži nakypřete vidličkou. Při vaření použijte 2 a ½ dílu vody na 1 díl rýže.

Jak vařit bílou rýži?

Krátkozrnná bílá rýže s lesklými a lepivými zrnky, Japonci ji na závěr okyselují octem, používá se na přípravu sushi. Vaří se podle pokynů na obalu asi 10 až 12 minut. Voní po jasmínu a připravuje se absorpční metodou asi 15 minut. Použít můžete bílou nebo natural rýži a vařit ji lze ve velkém množství vroucí vody.

Jak zmrazit vařenou rýž?

Vařená rýže může být úspěšně zmražena. Ale pozor, i zde platí pravidlo, že ji musíte ihned po uvaření zchladit. Obecně platí, že zmrazené rýžové jídlo, jako je například rizoto nebo paella, je lepší, než jen zmrazená rýže sama o sobě.

Související příspěvky: