Co se týče bambusů?

Obsah

Co se týče bambusů?

Co se týče bambusů?

Bambusy se od sebe liší nejen různými tvary listů a tloušťkou stébel, ale jsou druhy nízké, které pokrývají půdu, ale i druhy vysoké, které dorůstají do výšky kolem padesáti metrů, neboť bambusy patří k nejrychleji rostoucím rostlinám.

Kde se pěstují bambusy?

První zmínky o pěstování bambusů se dochovaly na svitcích z Číny z doby 2000 let př. n. l. Odtud pak byly mnohem později importovány do Japonska. První bambusy se objevily v Evropě až v 18. století, kdy byly sazenice dovezeny spolu s kořením. Pro dobrý růst potřebují bambusy dostatek světla a tepla.

Jak pěstovat bambus v bytě?

V bytě lze bambus pěstovat dvěma způsoby. V květinářství často prodávají stonek bambusu jako ozdobu do řezaných kytic. To je asi nejlevnější způsob, jak se k této rostlině dostat. Pěstování ve vodě je nejsnazší. Stonek bambusu dáme do vázy s vodou, kterou měníme každé dva týdny.

Kdo patří do čeledi bambusů?

Bambusy patří do čeledi lipnicovitých – trav (Poaceae), podčeledi bambusovitých (Bambuseae) a jsou jediné, které se řadí mezi dřeviny. Existuje řada rodů a druhů bambusů, jejichž počet se pohybuje mezi šesti až sedmi sty.

Související příspěvky: